Get the Flash Player to see this player.

Judo Business Club

Pentru a intampina corespunzator viitorul, Federatia Romana de Judo impreuna cu partenerii sai isi propune sa dezvolte o serie de proiecte ce vor avea un impact major atat in plan national, prin crearea unei deschideri mai ample pentru toti viitorii sportivi interesati de aceasta disciplina, cat si in plan international, unde se urmareste o consolidare a pozitiei federatiei langa marile organizatii si fundatii ce sustin acest sport.

Principalele proiecte propuse de catre Federatie in plan national sunt infiintarea, in 2013-2016, a 4-5 noi centre de antrenament pentru sportivi in urmatoarele locatii: Tabara Luminita/Eforie Sud; Tabara Paradise/ Eforie Nord; Tabara Nucsoara/ Judetul Arges; Sala Sportiva Deva/ Deva, Iasi, Focsani, Sbiu.

In vederea unei bune valorificari a potentialului sportiv romanesc, in ceea ce priveste disciplina sportiva judo, Federatia Romana de Judo alaturi de sustinatorii sai, isi propune continuarea derularii programului intitulat „Programul de dezvoltare si promovare a judo-ului romanesc", proiect care vizeaza finantarea unor Centre Regionale de Judo in colaborat cu autoritatile administratiilor publice judetene si locale, respectiv consilii judetene si primarii. Concomitent vor fi implementate si noi strategii de promovare a valorilor sportive romanesti in plan international, a valentelor educative si disciplinare ale judo-ului romanesc.
Deoarece continua perfectionare si implicit efectele acesteia asupra calitatii rezultatelor obtinute de catre sportivii romani reprezinta un continuu centru de interes pentru conducerea federatiei, aceasta isi doreste sa pastreze traditia in privinta organizarii cursurilor de perfectionare dedicate antrenorilor si arbitrilor.

Din dorinta de a crea un viitor calitativ si productiv acestei discipline, Federatia Romana de Judo alaturi de toti partenerii actuali cat si cei viitori, isi propune sa implementeze anumite programe locale si regionale care sa aiba in prim plan inchierea de acorduri intre aceasta si institutiile de invatamant interesate de a introduce in cadrul programei scolare sau in cadrul activitatii sportive extra-scolare, judo-ul ca disciplina sportiva. Aceste proiecte vor duce la o mai buna valorificare a potentialului in randul sportivilor si vor ajuta la atragerea de noi membri catre acest sport.

Avand deja un istoric care sa-i ateste reusita in domeniu, Federatia Romana de Judo doreste sa perfectioneze cadrul de desfasurare al competitiilor interne si internationale, aducand in acelasi timp un plus de notorietate acestora, prin asocierea mediului sportiv cu cel turistic. In acest sens, sunt prevazute pentru urmatoarele competitii de calibru international care vor avea ca loc de desfasurare Romania, o serie de promovari concomitente ale valorilor nationale reprezentate prin intermediul sportivilor romani, cat si prin destinatiile ce reprezinta principalele puncte turistice ale tarii. Acest proiect va duce la o relansare a judo-uluii ca valoare integrata a turismului si va ajuta in viitor atat atragerea a noi contracte de sponsorizare prin care sa se poata inregistra noi progrese in aceasta disciplina, cat si la formarea unei imagini favorabila a Romaniei in plan international.

Un alt proiect inclus in planul de viitor al Federatiei Romane e Judo si a partenerilor sai este promovarea conceptului „Judo si familia", proict ce urmeaza a fi realizat in parteneriat cu Fundatia Judo-ului Romananesc si cu Federaiile Europene membre ale Uniunii Europene de Judo.

Prin intermediul acestui program se deoreste promovarea judo-ului ca disciplina integrata in spectru sportiv si stabilirea unor legaturi puternice intre membrii comunitatii judo prin crearea de evenimente care sa-i reuneasca pe acestia si pe cei apropiati lor.

De asemenea Federatia Romana de Judo sprijinita de Fundatia Judo-ului Romanesc doreste sa inceapa derularea unei serii de programe de reconversie profesionala in care sa fie implicati toti sportivii ce si-au incheiat activitatea competitionala . Acest proiect propune initierea unor proiecte multiple ce au la baza reintegrarea sportivilor in societate prin intermediul unor cursuri de specializare.